Flyer Van Olst Sales

Flyer Van Olst Sales

Bij een hoogwaardige veiling hoort drukwerk van bijpassende kwaliteit. Gertjan van Olst benaderde Equine MERC om hiermee aan de slag te gaan. Wij hebben vervolgens de catalogus en flyers ontworpen. Hiernaast zie je het eindresultaat van de flyer. Heb jij ook drukwerk nodig en vindt jij ons ontwerp wel wat? Let us know!

Catalogus Van Olst Sales

Catalogus Van Olst Sales

Wij waren in charge van de veilingcatalogus van de Van Olst Sales 2018. Er ging een veertigtal getalenteerde dressuurpaarden onder de hamer, en daar hoorde uiteraard een catalogus bij van passende kwaliteit. Wij hebben ons ingezet om de paarden zo goed mogelijk naar voren te laten komen. De veiling was ook zeker een succes; de veilingtopper Crosby (v. Chippendale) was de duurste van alle edities en werd verkocht voor een bedrag van maar liefst €270.000!

Ik zou zeggen, neem een kijkje in de catalogus hier links!

VDT Horses

VDT Horses

Bij familie Van den Tillaart kunt u terecht voor kwaliteitsvolle jonge paarden. Met meerdere goed presterende fokproducten in de dressuur- en springring, hebben deze fokproducten hun strepen al ruimschoots verdiend. 

Stal Hendrix

Stal Hendrix

Wereldwijd staat Stal Hendrix bekend als een internationaal gerenommeerde spring- en handelsstal. Ton Hendrix, beter bekend als opa Hendrix, legde de basis in 1947. De passie voor paarden sloeg over op de twee broers Paul en Emile Hendrix (voormalig Grand Prix springruiter), die Stal Hendrix vervolgens wereldwijd op de kaart wisten te zetten. 

Equestrian centre de Peelbergen

Equestrian centre de Peelbergen

De Peelbergen is een accommodatie opgericht volgens de wensen van de paardensporter. Zij faciliteren de behoefte voor het organiseren van regionale, nationale en internationale wedstrijden en de dagelijkse training van paarden en ruiters.

Lumaro

Lumaro

Lumaro Horsetravel brengt uw paarden comfortabel, veilig en op tijd naar hun bestemming.

Laurens van Lieren

Laurens van Lieren

Grand Prix ruiter Laurens van Lieren is een bekende in de mondiale dressuursport. Zijn stal is gevestigd in Werkendam. Hier traint hij dressuurpaarden, helpt dressuurruiters en -amazones te verbeteren in hun sport en begeleidt hij aankopen van zijn klanten. Daarnaast is Laurens vaak op pad voor presentatiewerk voor de NOS en tal van andere opdrachtgevers.

Website CDI Lier

Website CDI Lier

CDI Lier is een vernieuwende Belgische dressuurcompetitie. De eerste editie van het viersterrenevenement vond plaats in 2017. Toen al namen veel bekenden uit de dressuurwereld deel aan de competitie. Zo waren onder andere Jorinde Verwimp, Adelinde Cornelissen en Marieke van der Putten aanwezig om te strijden voor de prijzen.

Wij van Equine MERC werden door de organisatie van CDI Lier benaderd om een website te ontwerpen en vullen. Zij waren voorheen namelijk nog niet voorzien van een website. Wij zijn direct aan de slag gegaan om een website te maken die past bij de prestige van het evenement. Daarnaast hebben wij er ook voor gezorgd dat alle informatie zeer gemakkelijk te vinden is voor bezoekers van de website. Zo is er duidelijk vermeld dat het evenement gratis toegankelijk is en is alle informatie voor deelnemers goed vindbaar.

Klik hier om de website van CDI Lier te bezoeken.

 

Aşure Netherlands

Aşure Netherlands

Voor architectenbureau Aşure Netherlands verzorgt het marketing- en evenementenbureau Equine MERC de gehele social media. In opdracht van Aşure bedenken wij iedere maand een marketingplanning voor de Instagram en Facebook-pagina. Daarnaast zijn wij ook actief op Google Adwords en zetten wij Facebook-campagnes in om de social media optimaal in te zetten.

Wat wij doen voor Aşure Netherlands:

 • Instagram-posts.
 • Facebook-posts.
 • Facebook-campagnes.
 • Google Adwords-campagnes.
Website VDT Horses

Website VDT Horses

Equine MERC werd door de familie van den Tillaart benadert om een website te ontwikkelen. Een van de vereisten was dat het een overzichtelijke website moest zijn waar voornamelijk de paarden goed worden uitgelicht. 

VDT Horses houdt zich bezig met fokkerij, opfok en handel in met name dressuurpaarden. Paardenmensen Ad, Willemien en Paula zetten zich met hart en ziel in voor hun paarden. Het bedrijf heeft haar strepen al ruimschoots verdient in de fokkerij. Enkele van hun toppers zijn Velvet VDT, Delypsa II VDT en Osmium VDT.

Na overleg met de familie zijn wij aan de slag gegaan en hebben wij ons hard ingezet voor een topresultaat. Er werd een fotodag ingepland om de website te voorzien van goede foto’s en een sfeerimpressie. Mede hierdoor is de website nu een perfecte weerspiegeling van het bedrijf. Door de speciaal door ons ontwikkelde paardenplugin is alle informatie over de paarden zeer overzichtelijk weergegeven en zien bezoekers in een blik meteen alles wat ze willen weten!

Benieuwd naar VDT Horses? Ga dan snel naar www.vdthorses.nl!

Dressuurstal Verwimp

Dressuurstal Verwimp

Voor een stal als Dressuurstal Verwimp is het belangrijk dat alle informatie op de website up-to-date is en ook blijft. Jorinde Verwimp, een Olympische dressuuramazone, neemt bijna ieder weekend deel aan grote competities. Van deze resultaten en andere belangrijk nieuws maken wij nieuwsberichten. Deze nieuwsberichten delen wij vervolgens op de website, Facebook en Universal Horse Data.

Wat wij doen voor Dressuurstal Verwimp:

 • Website up-to-date houden.
 • Nieuwsberichten schrijven.
 • Nieuwsberichten delen op de website, Facebook & Universal Horsedata.
 • Facebook-posts.

Website Dressuurstal Verwimp

Stoeterij VZ Hackerom

Stoeterij VZ Hackerom

Wij van Equine MERC werden door stoeterij VZ Hackerom benaderd om een compleet nieuwe website te ontwerpen. Om deze website helemaal te kunnen vullen werd er een fotodag gepland. Een website hangt namelijk samen met mooie foto’s.

De fotograaf van Equine MERC, Luc van Moorsel, reisde af naar het paardenbedrijf in Erp. Stoeterij VZ Hackerom is een fokkerij-, sport- en handelsstal met paarden die potentie hebben om de top te bereiken. Wij denken dat het goed gelukt is om foto’s te maken die perfect passen bij het imago van de stal. Wat vindt jij?

Website Stoeterij VZ Hackerom

Stal Sluisweg

Stal Sluisweg

Stal Sluisweg  is een prachtig paardenbedrijf in Erp. Zij hebben zich gespecialiseerd in de Friese paardenfokkerij en hebben eveneens een paar goedgekeurde hengsten op stal staan.

Fotograaf Luc van Moorsel is naar Erp afgereisd om prachtige foto’s van de trotse Friezen te maken. Hiernaast is het resultaat te bewonderen. Een van de foto’s is onder andere gebruikt voor een postkaart.

Stal Vermulst

Stal Vermulst

Equine MERC werd door Stal Vermulst benaderd voor fotografie. Zij hadden net een nieuwe website laten bouwen en wilden deze vullen met mooie foto’s van de accommodatie. Want zonder mooie foto’s is een website natuurlijk niet compleet.

Zo gezegd, zo gedaan! Luc de fotograaf reisde af naar Schijndel om daar de stal op beeld vast te leggen. Hiernaast is het resultaat van de fotodag te zien.

 

Equitrend

Equitrend

Equitrend: import-export, verkoop en productie van producten en machines voor de paardenhouderij.

Carpe Diem

Carpe Diem

Carpe Diem is een in Europa gesitueerde sport- en handelsstal van Turkse komaf.

Website Verhagen Horse Service

Website Verhagen Horse Service

De familie Verhagen is al generatieslang besmet met het paardenvirus. Steffi, Wilma en Jan zetten zich alle drie voor de volle 100% in voor hun bedrijf Verhagen Horse Service te Boekel. Om het bedrijf te voorzien van een nieuw online jasje werd de hulp van Equine MERC ingeschakeld. 

Overzichtelijk
De homepage laat in één blik zien waar het bedrijf voor staat. Bovenaan staat het boegbeeld van de familie: Hennessy. Ook komt duidelijk naar voren dat het een familiebedrijf is. De diensten van Verhagen Horse Service worden zeer overzichtelijk weergegeven op de website. In het menu staan de kopjes ‘Hennessy’, ‘Drachtigheidsbegeleiding’, ‘KI-Station’, ‘Hengstenbegeleiding’ en ‘Over ons’. Helemaal bovenin staan de koppen ‘Evenementen’, ‘Nieuws’ en ‘Contact’. Zo navigeren klanten snel en makkelijk naar de voor hun interessante pagina’s. De website is zowel Nederlands als Engels beschikbaar.

Hennessy
Vooraan in het menu staat de hengst Hennessy, met daaronder een bestelformulier. Alle interessante informatie over de hengst is hier te vinden. Zo vind je op deze pagina zijn gegevens, samenvatting, stamboom, verrichtingscijfers, resultaten, nakomelingen en veulenrapport. Ook kun je doorklikken naar nieuwsberichten over de zwarte topper. En een dekking is zo besteld met behulp van het bestelformulier!

Helaas is deze website tegenwoordig offline en is het hierdoor niet meer mogelijk om hem te bekijken.

Horse & Country TV

Horse & Country TV

Horse & Country TV zet in Nederland haar stijgende lijn door! Afgelopen november bereikte de enige echte paardenzender van ons landje een record aantal kijkers. Equine MERC is verantwoordelijk voor alle marketing in Nederland.

Het hoofdkantoor van Horse & Country TV is gevestigd in Groot-Brittannië. Zij hebben Equine MERC uitgekozen om de marketing in Nederland te verzorgen, van zowel de televisiezender als de app H&C Play. Wij weten namelijk alles over hun doelgroep in Nederland: mensen die van paarden houden.

Wat wij doen:

 • Website up to date houden: Programma overzicht, blogs & nieuwsberichten.
 • Social media content: Posts bedenken en inplannen op Instagram en Facebook.
 • Social media advertising: Campagnes bedenken en uitzetten op Instagram & Facebook.
 • Google Adwords: Campagnes om naamsbekendheid te vergroten.
 • Nieuwsbrief: Wij creëren de maandelijkse nieuwsbrief en zetten campagnes uit.
 • Promotie op evenementen: wij staan met een stand met leuke acties op o.a. Jumping Amsterdam, Indoor Brabant & Horse Event.
 • Passe Partout: Daisy is presentatrice van het programma Passe Partout. In deze serie interviewt zij paardenmensen tijdens grote Nederlandse evenementen waar zij kijkers een blik achter de schermen geeft. Zo zijn er vorig jaar onder andere afleveringen geweest over Jumping Amsterdam, Indoor Brabant, WK IJslanders en Horse Event.

Wil jij meer weten over Horse & Country TV of over onze diensten?
Bel dan naar: 06 2411 0599

De Havikerwaard

De Havikerwaard

De Havikerwaard is in 1995 opgericht door Jan van de Kamp. Zij hebben een voormalige steenfabriek omgebouwd tot een prachtige paardenaccommodatie. Door Jan zijn grote passie voor fokkerij en topsport is het bedrijf een gevestigde naam in de paardenwereld geworden. Enkele boegbeelden zijn Lord Sandro en Wolisco DDH.

Meneer van de Kamp benaderde ons om een geheel nieuwe website te ontwerpen waar de identiteit van het bedrijf, en dan vooral de paarden, goed naar voren komt. Met de door ons ontwikkelde paardenplugin is een overzichtelijk en mooi overzicht van alle paarden gerealiseerd.

Bezoekers van de website worden verwelkomt met een mooie impressievideo van het bedrijf. Ze kunnen snel en makkelijk de informatie vinden waar ze naar op zoek zijn.

De website is beschikbaar in drie talen: Nederlands, Engels en Duits.

Website de Havikerwaard

Stoeterij Vissers

Stoeterij Vissers

Stoeterij Vissers wordt gerund door eigenaar Wim Vissers. De ambitieuze paardenman heeft als doel om springpaarden te fokken met een hoog bloedaandeel. Hij slaagt hier heel goed is! En het is dan ook zonde om deze prachtige paarden niet op foto vast te leggen.

De fotograaf van Equine MERC, Luc van Moorsel, heeft meerdere fotoshoots gedaan bij het bedrijf in Gemert. Zo komt hij ieder jaar langs om foto’s te maken van alle veulens. Deze foto’s gebruiken wij dan weer om op de website te plaatsen. Zo houden wij de website up-to-date!

Daarnaast heeft hij ook een mooie sfeerrapportage geschoten die een goede impressie geeft van het bedrijf.

www.stoeterijvissers.nl

Hendriks Sporthorses

Hendriks Sporthorses

Hendriks Sporthorses is een stal die jonge paarden opleidt tot hoog niveau. Klanten kunnen bij de stal in het Gelderse Loo terecht voor unieke paarden van hoge kwaliteit. Equine MERC werd door eigenaar Hans Hendriks gevraagd om een nieuwe website te ontwerpen. En bij een goede website horen mooie foto’s!

Fotograaf Luc is een dag gaan fotograferen bij het unieke paardenbedrijf. Zoals je kunt zien mag het resultaat er zeker zijn.Benieuwd geworden naar de website? Dan moet je nog even wachten want die is nog volop in ontwikkeling! Binnenkort meer.

Hendriks Sporthorses

Hendriks Sporthorses

Voor het toonaangevende bedrijf Hendriks Sporthorses, die gespecialiseerd zijn in het opleiden van jonge springpaarden, hebben wij een advertentie ontworpen voor de vacature van fulltime groom.

Deze advertentie is in De Paardenkrant geplaatst.

Stoeterij VZ Hackerom

Stoeterij VZ Hackerom

Nadat wij Stoeterij VZ Hackerom hadden voorzien van een geheel nieuw logo, was het tijd voor een nieuwe en moderne website! Het paardenbedrijf heeft meerdere boegbeelden en is daarmee een gevestigde naam in de paardenwereld. Daarom was het ook van belang dat de website de bijpassende allure kreeg.

Wij hebben het logo van VZ Hackerom geïmplementeerd in de website. Dit hebben wij onder andere gedaan bij de uitgelichte nieuwsberichten op de homepage. Hierdoor krijgt de website echt iets unieks.

De paarden zijn uiteraard het belangrijkst. Vandaar dat de paarden duidelijk gecategoriseerd zijn. Het is makkelijk voor bezoekers om informatie te vinden op de gestructureerde en overzichtelijke website.

Wij zijn er heel blij mee en nodigen jullie dan ook graag uit om zelf een kijkje te nemen!

Website Stoeterij VZ Hackerom

Logo VDT Horses

Logo VDT Horses

Bij familie Van den Tillaart kunnen geinteresseerden terecht voor kwaliteitsvolle jonge paarden. Met meerdere goed presterende fokproducten in de dressuur- en springring, hebben hun fokproducten hun strepen al ruimschoots verdiend.

Het paardenbedrijf focust zich vooral op dressuurpaarden. Daarom is er voor gekozen om in het logo een dressuurpaard naar voren te laten komen. Daarnaast spreekt de afkorting VDT voor zichzelf, zij zijn immers al bekend in de paardenwereld. Er is dan ook voor gekozen om simpel en duidelijk VDT in het logo op te nemen. Een goed logo is namelijk vaak een simpel logo!

Naast het ontwikkelen van een logo hebben wij ook de website van VDT Horses mogen maken. Klik hier om de website te bekijken.

Logo Stoeterij VZ Hackerom

Logo Stoeterij VZ Hackerom

De naam van het paardenbedrijf geeft aan dat eigenaar Antoon veel waarde hecht aan de straatnamen waar zijn bedrijf aan verbonden is. VZ staat voor Vogelenzang. Dit is de straatnaam waar hij zijn bouwbedrijf in 1968 oprichtte. Hackerom is de straatnaam waar het nieuw gerealiseerde bedrijf gevestigd is.

Bij het ontwerp is dan ook gekozen om een verwijzing te maken naar een van deze straten. Er is gekozen voor Hackerom omdat het bedrijf hier nu gevestigd is. Wanneer we de straat op de kaart bekijken zien we een duidelijke lijn tevoorschijn komen. Deze lijn is vervolgens gestyleerd en dan ontstaat er een unieke en elegante vorm. Een herkenbare vorm die de elegantie van de dressuursport benadrukt. De naam ‘Stoeterij” heeft al aan dat het om een hippisch bedrijf gaat en een beeldmerk van een paard is dan ook niet nodig.

De kleuren rood en zwart zijn gekozen vanwege het logo van Bouwbedrijf Koenen. Hierdoor ontstaat er een duidelijke link tussen de twee logo’s van de twee bedrijven van Antoon.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met het feit dat dit logo zal moeten worden toegepast in de hippische sector. Denk hierbij aan het borduren op zadeldekjes en zweetdekens. Ook klein formaat (favicon in url-balk) is het een herkenbaar logo.

Website Stoeterij VZ Hackerom

Lumaro Horsetravel

Lumaro Horsetravel

Eigenaar Rob Claessens wilde graag dat de nieuwe website heel to the point zou worden. Het moest meteen duidelijk zijn wat de diensten van het bedrijf zijn; namelijk het verzorgen van paardentransport en het verhuren van paardenwagens. Klanten moesten getriggerd worden om een offerte aan te vragen. Daarnaast was er een bestaand kleurenpalet waar hij graag aan vast wilde houden. Nadat wij samen met Rob om de tafel hebben gezeten om alles door te spreken zijn wij direct aan de slag gegaan!

Zo gezegd, zo gedaan: de nieuwe website is heel overzichtelijk en duidelijk. Bezoekers van de website weten meteen waar op de website ze de informatie kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Door het gebruik van felle kleuren bij de offerteaanvragen worden klanten naar deze knoppen toegetrokken. Omdat beeld een belangrijk aspect is bij een goede website is de online weergave van de professionele vervoerder gevuld met mooie foto’s die zijn gemaakt door onze enige echte eigen Luc. De wagens hebben een duidelijke eigen pagina waar ze stuk voor stuk worden uitgelicht en er is een mooie pagina met nieuws.

Website

Stal Keizersberg

Stal Keizersberg

Stal Keizersberg richt zich op de fokkerij, sport- en handel van springpaarden. Zij hebben een geweldig mooie accommodatie waarin zij met de beste paarden goede prestaties neerzetten. Equine MERC heeft een stijlvolle website ontworpen die heel overzichtelijk is. Klanten navigeren gemakkelijk naar alle gewenste pagina’s op de website. Daarnaast zullen binnenkort de paarden van Stal Keizersberg te bewonderen zijn op de website. Om de paarden van Stal Keizersberg overzichtelijk te tonen wordt gebruik gemaakt van de speciaal ontwikkelde paardenplugin waardoor de paarden met alle benodigde informatie op de website worden getoond.

www.stalkeizersberg.nl

 

 

 

 

 

 

 

Equitrend

Equitrend

Equitrend is gespecialiseerd in de import en export, verkoop en productie van producten en machines voor de paardenhouderij. Hun assortiment bestaat uit allerlei hoogwaardige producten die nodig zijn op een paardenbedrijf. Hun aanbod varieert van equilizers voor manegebodems, rijhalwanden en mestzuigers, tot voerwagens, elektrische kruiwagens, hooistomers, solariums, loopbanden, aquatrainers en nog veel meer.

Om hun uitgebreide assortiment goed weer te geven in een chique en overzichtelijke brochure riepen zij de hulp in van het hippische marketing- en evenementenbureau Equine MERC. Hiernaast is het eindresultaat te aanschouwen! Wat vind jij ervan?

www.equitrend.nl

Bekijk de brochure hier.

I am Dutch

I am Dutch

Vijf bedrijven gespecialiseerd in de paardensector hebben hun krachten gebundeld en het cluster I am Dutch opgericht. De participerende bedrijven zijn: Dominick, Equitrend, Geert en Henk trading, Giant en Heritage. Door deze samenwerking beschikken de bedrijven over nog meer kennis, innovatie, efficiënte productie en kwaliteitscontrole maar delen ze ook hun ervaring in zowel de lokale als internationale markt, logistiek en communicatie.

De ambitieuze heren van deze vijf bedrijven namen contact op met marketing- en evenementenbureau Equine MERC om voor hun cluster I am Dutch een bijpassende folder te maken. De folder is tweetalig: Duits en Engels.

Klik hier om de folder te bekijken.

www.iamdutch.org

Aşure

Aşure

Aşure is verantwoordelijk voor het ontwerpen van onder andere de prachtige springstallen van Carpe Diem Equestrian Team en Rob Ehrens. Deze indrukwekkende bouwwerken zijn het werk van Ahmet Yilmaz: en bij zo’n creatief mastermind hoort uiteraard een bijpassende website. Om Aşure van een website te voorzien in een matchende stijl werd marketing- en evenementenbureau Equine MERC ingezet.

De paardenmensen van Equine MERC hebben vervolgens alles op alles gezet om een website naar wens te creëren. Het is geen standaard website geworden, maar dat is natuurlijk ook niet de bedoeling! Wij streven ernaar om one of a kind-websites te maken, want ieder bedrijf is anders. Via een strakke homepage kun je gemakkelijk naar de verschillende projecten navigeren. De website is heel clean en duidelijk. Er is veel gebruik gemaakt van beeldmateriaal omdat een architect uiteraard niet zonder kan!

Hoefslag Masterclass

Hoefslag Masterclass

Hoefslag Masterclass

Hoefslag Masterclass is een jaarlijks terugkerende Masterclass met een thema dat voor veel ruiters herkenbaar en aansprekend is. Tijdens deze Masterclass gaan we voor topkwaliteit in hippische educatie, met ruiters uit het Olympisch kader en professionals die een begrip zijn in hun vakgebied. Vorig jaar bleek het evenement een groot succes; er kwamen veel paardenliefhebbers op af en het was een zeer gezellige en educatieve dag!

Marketing- en evenementenbureau Equine MERC is in 2017 verantwoordlijk voor de organisatie en promotie van de Masterclass. Deze super leerzame dag zal op 20 mei plaatsvinden op het terrein van de Rotterdamsche Manège / CHIO Rotterdam. Het thema van 2017 is: Leer je paard beter begrijpen.

Koop nu snel je tickets via deze link. Tot ziens!

www.hoefslagmasterclass.nl

20 mei 2017: Leer je paard beter begrijpen

In deze editie van Hoefslag Masterclass worden alle thema’s behandelt die de oorzaak kunnen zijn van eventuele communicatieproblemen tussen jou en je vierbenige wederhelft. Heb jij wel eens een moment dat jij en je paard elkaar totaal niet begrijpen? Dan is deze Hoefslag Masterclass, met als thema ‘Leer je paard beter begrijpen’ echt wat voor jou!

Organisatie in handen van Equine MERC

De Hoefslag Masterclass is een evenement naar ons hart. Het is een dag die in het teken staat van paardenliefhebbers. Ieder jaar heeft de Masterclass een nieuw inspirerend thema met als doel om paardenmensen nóg meer over hun geliefde viervoeter(s) te leren. Daarbij staat gezelligheid uiteraard voorop! Sinds de tweede editie van de masterclass is de organisatie in handen van Equine MERC.

Cijfers & Zo

Om je een beeld te geven van de omvang van het evenement hebben we wat cijfers van de eerste editie in 2016 op een rij gezet:

– 9 exclusieve sprekers
– 700 plaatsen
– 2e editie van de Hoefslag Masterslass

Exclusieve sprekers

Tijdens de eerste editie van Hoefslag Masterclass in 2016 waren er 2 Olympisch kaderruiters, 3 Grand Prix ruiters, 1 mental coach, 3 gedragsdeskundigen, 1 fysiotherapeut, 1 sportfysiologe, 1 Grand Prix jurylid, 2 aanstormende talenten, 3 Hoefslaglezers en 2 presentatoren!

Locatie

De Rotterdamsche Manège gelegen in het Kralingse Bos is een begrip in paardenminnend Nederland. De prachtige sfeervolle outdoor accommodatie met een comfortabele overdekte tribune en absolute topbodem bieden een uitstekende basis voor de Hoefslag Masterclass.

700 plaatsen

Hoefslag Masterclass is een evenement dat veel paardenliefhebbers trekt die zich graag nog verder in hun paard willen verdiepen. Dit bleek wel afgelopen jaar, toen er 700 bezoekers aanwezig waren bij de eerste editie! Wij kijken zeker uit naar mei, om alle paardenmensen in Rotterdam te verwelkomen.

Wat? Wanneer? Hoe laat?

Hoefslag Masterclass | Zaterdag 20 mei | 10.30 – 18.30 uur

www.hoefslagmasterclass.nl

Vrijwilligersbijeenkomst Hippische Zone

Vrijwilligersbijeenkomst Hippische Zone

In opdracht van de Gemeente Horst aan de Maas heeft marketing- en evenementenbureau Equine MERC een vrijwilligersbijeenkomst georganiseerd voor de Hippische Zone. De Hippische Zone van Horst aan de Maas maakt onderdeel uit van de paardenboulevard van Nederland en is één van de hotspots van het Limburgs Paardensportplan.

Horst aan de Maas werkt samen met verschillende stichtingen om de positie van de Hippische Zone nog beter op de kaart te zetten; Stichting Aangespannen Evenementen Noord-Limburg, Stichting SGW Noord-Limburg, Stichting Ruiterbelangen Sevenum en het Equestrian Centre de Peelbergen (ECdP).

Vrijwilligers zijn in dit project heel belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant opstaan is er een vrijwilligersbijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst werden de vrijwilligers van alle updates en veranderingen op de hoogte gebracht.

Wij hebben alle organisatie en communicatie op onze rekening genomen. Zie de video hier links voor een compilatie.

Dressuurstal Verwimp

Dressuurstal Verwimp

Dressuurstal Verwimp vroeg marketing- en evenementenbureau Equine MERC om hun website van een update te voorzien. Jorinde Verwimp is afgelopen zomer als afgevaardigde van het Belgische team naar Rio de Janeiro gereisd om met haar paard Tiamo een topprestatie neer te zetten. Het was dus hoog tijd op de website van allure te voorzien en volledig te updaten naar de huidige staat van dienst van Dressuurstal Verwimp.

Een aantal updates die Equine MERC heeft doorgevoerd zijn het toevoegen van de bedrijfsgeschiedenis, een over ons-pagina, informatie over teamleden en een up to date overzicht van de aanwezige paarden. Daarnaast zijn er vele foto’s op de website geplaatst om een goed beeld te geven van de accommodatie en de paarden. Op deze manier krijgt de bezoeker een beter idee bij wat Dressuurstal Verwimp nou precies inhoudt.

Niet alleen heeft Dressuurstal Verwimp een update gekregen van hun website, zij hebben ook een Social Media-abonnement afgesloten. Dit houdt in dat de website, Universal Horse Data en FB-pagina worden bijgehouden door Equine MERC. Hierdoor kunnen zij zich voor de volle 100% focussen op het werk met de paarden.

Website Dressuurstal Verwimp

VMF Stables

VMF Stables

Een prachtige accommodatie verdient een prachtige website, dat is waar marketing- en evenementenbureau Equine MERC in gelooft. Sinds de komst van de nieuwe website voldoet VMF Stables hieraan. Er is de afgelopen tijd veel aandacht besteedt aan de invulling en vormgeving van de site. Mede dankzij de door Equine MERC ontwikkelde paardenplugin is het een resultaat geworden om u tegen te zeggen.

VMF Stables is gelegen in een mooi klein dorpje genaamd Ellemeet in Zeeland. Ze hebben paarden van alle niveaus: van volledig groen tot en met Grand Prix-niveau. Omdat er zonder paarden er ook geen dressuurstal is, was een van de wensen van eigenaresse Liesbeth van Oosten dat deze ook goed overzichtelijk op de website zouden komen. Dit is goed gelukt dankzij onze unieke paardenplugin. Daarnaast zijn er vele mooie foto’s op de website te vinden en kun je kennis maken met het team. Om bezoekers op de hoogte te houden van het laatste nieuws is er een duidelijk nieuwsoverzicht, waar je met 1 klik op de knop precies weet welke prestaties zijn neergezet.

Website VMF Stables

DSHS folder

DSHS folder

De Dutch Sport Horse Sales is één van de vooraanstaande veilingen die Nederland te bieden heeft. De springpaardenveiling is ontstaan uit initiatief van Stal Hendrix en wordt ieder jaar georganiseerd in september.De veiling heeft al meerdere toppaarden geleverd die op het hoogste niveau van de sport acteren. Onder andere Everest, die onder Luc Steeghs de bronzen medaille op het WK voor jonge paarden wist te bemachtigen.

Ter behoeve van de promotie van de veiling heeft Equine MERC een folder ontworpen.

Hengstenhouderij Dirckx

Hengstenhouderij Dirckx

De in Weert gelegen hengstenhouderij- en KI-station van Dirckx heeft vele beloftevolle hengsten ter dekking staan. Ter promotie van deze dekhengsten heeft Equine MERC een advertentie ontwikkelt. Deze is in de catalogus van de Limburgse Veulenveiling geplaatst.

John Geerets hengstenhouderij

John Geerets hengstenhouderij

Voor de catalogus van de Limburgse Veulenveiling heeft Equine MERC een advertentie gemaakt voor Monique en John Geerets. Zij bieden dekkingen aan van de getalenteerde hengst Dutch Capitol.

LvL Horsecare

LvL Horsecare

Ter promotie van LvL Horsecare heeft Equine MERC een advertentie ontwikkeld die hiernaast te zien is. Deze is in de catalogus van de Limburgse Veulenveiling geplaatst.

LvL Horsecare biedt verschillende diensten aan. Zo zijn ze gespecialiseerd in het opleiden en africhten van paarden. Daarnaast kunnen ze worden ingeschakeld bij het verkopen of kopen van een paard. In het dekseizoen verzorgen ze kunstmatige inseminaties en bieden sperma aan van verschillende dekstations.

Website

Website Carpe Diem

Website Carpe Diem

Carpe Diem Equestrian Team is in 2015 opgericht door de Turkse Efe Siyahi en Avni Atabek. De stal is gelegen in het Limburgse Baarlo en is up and coming in de internationale springsport. Evenementen- en marketingbureau Equine MERC werd door het team benaderd om een volledig nieuwe site op maat te maken. De kenmerkende stijl van de Turkse sport- en handelsstal is tot in de finesses doorgevoerd. Doordat maatwerk is toegepast heeft de bezoeker van de site bijna dezelfde ervaring als wanneer deze Carpe Diem in real life zou bezoeken.

Carpe Diem heeft een zeer eigen stijl en streeft naar perfectie. Daarom is gekozen voor maatwerk om de site perfect aan te laten sluiten op hun wensen. De vormgeving voorziet de online bezoeker van alle gemakken. Zo zijn er prachtige video’s te vinden over het bedrijf en staan alle paarden overzichtelijk op de site vermeldt dankzij de zelfontwikkelde paardenplugin.

Wij zijn zeer trots op het eindresultaat! Neem zelf snel een kijkje door hier te klikken.

Website Team-Nijhof

Website Team-Nijhof

Team Nijhof is een van de grootste hengstenhouders van Nederland. Ze hebben een record aantal Grand Prix-hengsten, waaronder Verdi en Johnson. Beide paarden behoren tot de wereldtop en deden in 2014 mee aan de Wereldbekerfinales en de Wereldruiterspelen, waar ze beide een medaille wonnen. Ze waren toe aan een nieuwe, moderne look waarop Nijhof ons hippische marketingbureau benaderde om de website geheel te vernieuwen.

Op de website van Team Nijhof is gebruik gemaakt van een compleet nieuwe plugin, die ervoor zorgt dat alle hengsten goed te bezichtigen zijn en fokker snel en makkelijk alle informatie kunnen vinden die ze nodig hebben. Het hengstenbestand van de hengstenhouderij bestaat uit meer dan 60 paarden, dus het was een vereiste van Nijhof dat alle hengsten duidelijk en overzichtelijk op de website staan. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een digitaal bestelformulier, waardoor het sperma snel en makkelijk besteld kan worden. Dit bespaart ontzettend veel tijd.

Tevens worden er regelmatig nieuwsberichten geplaatst op de website. Dit zorgt ervoor dat de website altijd up to date is en bezoekers exact weten wat de nakomelingen van de hengsten hebben gedaan.

http://www.team-nijhof.nl 

Website Stal Zegwaard

Website Stal Zegwaard

De heer Zegwaard heeft in de jaren ’90 een aantal van de beste minipaardjes ter wereld naar Nederland geïmporteerd. Hij is vervolgens begonnen met de fokkerij en is uitgegroeid tot een van de grootste fokkerijen in Europa op het gebied van het professioneel fokken van minipaardjes. Er zijn meerdere rassen op Stal Zegwaard: Falabella, American Miniature Horse (AMHA) en NMPRS. Stal Zegwaard heeft meerdere memorabele successen op haar naam staan. De stal heeft bijvoorbeeld het kleinste minipaardje ter wereld gehad, genaamd Mercador. Mercador stond hiermee in het Guinness Book of Records. Daarnaast doen ze vaak mee aan shows en ze behoren daar altijd tot de crème de la crème.

Gezien de status van Stal Zegwaard en het grote aantal minipaardjes dat ze hebben, was het van belang dat de minipaardjes goed overzichtelijk op de website worden getoond. We hebben dan ook de door ons ontworpen paardenplugin op de nieuwe website geïnstalleerd om dit mogelijk te maken. Hierdoor zijn de minipaardjes duidelijk te bezichtigen op de website en is er alle informatie te vinden die voor liefhebbers interessant is.

Wij zijn trots op het resultaat. Wat vinden jullie ervan?

Website

Website Limburgse Veulenveiling

Website Limburgse Veulenveiling

De Limburgse Veiling wordt sinds 2000 jaarlijks georganiseerd. Het doel van de veiling is om als verkoopkanaal te dienen voor fokkers uit het zuiden van Nederland. Inmiddels is de veiling wereldwijd bekend en trekt het kopers uit de hele wereld.

Naast het feit dat paarden-marketingbureau Equine MERC de veiling in opdracht van Stal Hendrix organiseert, hebben wij eveneens de verantwoordelijkheid voor de website. In 2016 is de website geheel vernieuwd en in een nieuw jasje gestoken die bij de internationale uitstraling van de veiling past. Ook zorgen wij ervoor dat de website up to date blijft en posten we regelmatig nieuwsberichten.

Website

Stal Hendrix

Stal Hendrix

Stal Hendrix is een internationaal beroemde spring- en handelsstal van de broers Paul en Emile Hendrix. Hun stallen zijn gelegen in het Limburgse Baarlo en Kessel.

Wij hebben naast de gehele website en de hengstenbrochure meerdere advertenties ontworpen voor Stal Hendrix. Ze vroegen ons om deze advertenties te ontwerpen om hun evenementen en hengsten nog meer onder de aandacht te brengen.

Website

DSHS magazine

DSHS magazine

Al jaren is de Dutch Sport Horse Sales een topveiling met veel internationale en nationale allure. In 2015 werd het paard Cherry Tania onder andere veilingtopper aller tijden en ging voor een bedrag van € 385.000,- onder de hamer. Na vele jaren succesvol te zijn werd het nu tijd voor een magazine met daarin de highlights vanaf het begin van de Dutch Sport Horse Sales.

In 2016 hebben wij het eerste Dutch Sport Horse Sales magazine vormgegeven en gevuld met foto’s en content. We hebben heel de lay-out verzorgd en hebben grotendeels de artikelen geschreven. Het is een stijlvol magazine geworden met prachtig beeldmateriaal. In het magazine zijn onder andere artikelen over Emil Spadone, Rob Ehrens en Piet Raijmakers te lezen.

Website Dutch Sport Horse Sales

Website Dutch Sport Horse Sales

De Dutch Sport Horse Sales is een begrip in de paardenwereld. Het is een toonaangevende internationale veiling van getalenteerde jonge springpaarden en wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met Stal Hendrix en Yves Houtackers. Equine MERC heeft in opdracht van de veiling de website ontworpen en houdt deze up to date.

Voor de Dutch Sport Horse Sales zijn de sfeer en uitstraling van groot belang. Daarom moet de website eveneens veel sfeer uitstralen. De website bevat veel foto’s en brengt de atmosfeer van de veilingavond goed naar voren. Er is een duidelijk overzicht van de veilingpaarden en er worden regelmatig nieuwsberichten geplaatst van de resultaten van DSHS-paarden.

Website

Website Equestrian Centre De Peelbergen

Website Equestrian Centre De Peelbergen

Sinds eind 2015 maakt Equestrian Centre De Peelbergen gebruik van onze diensten. De Peelbergen is een groot complex en biedt veel mogelijkheden. Het complex heeft de faciliteiten om er regionale, nationale en internationale wedstrijden plaats te laten nemen. Daarnaast is het geschikt voor de dagelijkse training van ruiters en paarden. Maar De Peelbergen is meer, het heeft ook een sfeervol restaurant en café en biedt de mogelijkheid om er niet-hippische evenementen plaats te laten vinden, zoals concerten en beurzen.

De Peelbergen benaderde ons om een website te ontwikkelen die bij hun reputatie en uitstraling past. Wij zijn meteen aan de slag gegaan met een geheel nieuwe website en hebben deze gevuld met content. Alle foto’s op de website zijn door ons gemaakt.

Website

Sponsorbrochure Equestrian Centre De Peelbergen

Sponsorbrochure Equestrian Centre De Peelbergen

Equestrian Centre de Peelbergen is echt een begrip in de paardenwereld. Het is een accommodatie met veel mogelijkheden. Er worden onder andere regionale, nationale en internationale wedstrijden georganiseerd. Daarnaast hebben ze goede horeca faciliteiten, zoals een café en restaurant. Ook kunnen er niet-hippische evenementen worden georganiseerd, zoals concerten en beurzen.

Naast het ontwikkelen van de website voor De Peelbergen, hebben wij onder andere de sponsorbrochure ontworpen. Deze brochure sluit naadloos aan op de huisstijl van de website en is stijlvol en informatief.

Website De Peelbergen

World Dressage Masters Guide 2016

World Dressage Masters Guide 2016

De World Dressage Masters Guide is een van onze jaarlijks terugkomende grote projecten. We schreven veel van de artikelen, maakten de meeste foto’s en hebben het hele magazine ontworpen. Het magazine bevat onder andere interviews met Iris Porsche, Katrina Wüst, Jessica Von Bredow-Werndl, Silvia Rizzo en Tommie Visser. We waren tevens verantwoordelijk voor de verkoop van advertenties.

Het stijlvolle magazine zal op alle VIP-tafels van de WDM evenementen in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en België komen te liggen.

Auction4Good

Auction4Good

Auction4Good

Auction4Good is een veiling van getalenteerde 3- tot 7-jarige dressuurpaarden. Deze eerste editie vond plaats op donderdag 3 december op PSC Den Goubergh in Roosendaal. The veiling garandeert een sterke collectie van jonge talentvolle dresuurpaarden. Tijdens de eerste editie werden de paarden gekocht voor een gemiddelde prijs van  €42.781,25. Wij zorgen ervoor dat onze klanten voor -en tijdens de veiling zich kunnen focussen op de paarden en prospects. Wij zorgen voor de rest. Hierbij kun je denken aan het organiseren van fotodagen, het onderhouden van de website, ontwikkelen van de catalogus, regelen van personeel, ontwerpen en verzenden van uitnodigingen, ervoor zorgen dat alles volgens plan verloopt etc.

Live stream & telefonische biedingen

Auction4Good is een evenement waar je echt bij wil zijn! In de collectie van de veiling vind je alleen maar getalenteerde jonge dressuurpaarden, welke worden verkocht aan klanten over de hele wereld. Kun je er niet bij zijn? Wij zorgen voor goed georganiseerde telefonische biedingen en een livestream, zodat je ervan verzekerd bent dat je op jouw favoriet(en) kunt bieden.

Georganiseerd tijdens de World Dressage Masters!

Auction4Good vindt plaats tijdens de World Dressage Masters in Roosendaal. Dit is een unique concept en het heeft bewezen succesvol te zijn. De eerste editie van Auction4Good was veelbelovend voor de toekomst we kijken alweer uit naar de volgende editie!

Kracht van de veiling

De kracht van de veiling is de transparantie tussen verkoper en koper. Daarnaast wordt de collectie altijd uiterst zorgvuldig geselecteerd, waarbij de kwaliteit en gezondheid van de jonge talenten de hoogste prioriteit heeft.

 • Veiling van getalenteerde dressuurpaarden
 • 1% van de opbrengst gaat naar een goed doel
 • 100% transparantie tussen koper en verkoper
paardenveiling, horse auction, pferde auktion

Veilingmeester

Veilingmeester Dirk Zagers was een van de redenen waarom Auction4Good een succes was. Deze zeer ervaren veilingmeester weet altijd wel een manier te vinden om het publiek enthousiast te houden en maakt er een mooie avond van.

Sportfonds ParaPaard

De veiling doneerde 1% van de opbrengst naar Sportfonds ParaPaard. Dit fonds zet zich in voor alle maneges en stichtingen, die mensen met een handicap willen laten paardrijden.

Saxofonist en turnster

Saxofonist Tijs Cok zette een prachtige show neer met uptempo beats. Hij werd vergezeld door turnster Renske Endel, die er een spektakel van maakte en een geweldige act neerzette.

Hengstenbrochure Stal Hendrix

Hengstenbrochure Stal Hendrix

Ieder jaar geeft Stal Hendrix een hengstenbrochure uit waarin ze hun hengstencollectie presenteren aan de fokkers. Equine MERC verzorgt deze 38 pagina’s tellende brochure. De brochure is tweetalig, zowel Engels als Nederlands. De brochure wordt onder andere tijdens de KWPN Hengstenkeuring en de Stal Hendrix hengstenshow uitgegeven aan de fokkers.

Flyer Auction4Good

Flyer Auction4Good

Naast het ontwikkelen van de website, organiseren van de veiling en het ontwerpen van de catalogus, heeft Equine MERC tevens de flyer gemaakt voor Auction4Good. Deze flyer is ter ondersteuning van de website en de catalogus en geeft een duidelijk overzicht van de paarden die deel uitmaken van de collectie.

Om op de mat van de uitgenodigde gasten een mooie uitnodiging te laten vallen, heeft Equine MERC tevens een mooie en originele uitnodiging ontworpen. Deze werd samen met de catalogus naar de prospects van de paardenveiling verstuurd.

Hengstenbrochure Team Nijhof

Hengstenbrochure Team Nijhof

Equine MERC verzorgd de opmaak van deze hengstenbrochure sinds 2016. Familie Nijhof, zeker geen onbekende in de paardenwereld, geeft al jaren een hengstenbrochure uit die naar hun klanten in de hele wereld wordt verzonden. In 2016 wilden ze graag een geheel vernieuwd ontwerp vanwege hun 100-jarig jubileum. De opdracht was om de brochure te verfrissen en met grote foto’s te werken. Ook is ervoor gekozen de brochure in A4 formaat uit te geven in plaats van A5 formaat.

Er worden maar liefst 12.000 brochures meegegeven met het fokkerijblad IDS (In de Strengen). Daarnaast worden ze ook per post naar hun gehele klantenbestand verzonden.

http://www.team-nijhof.nl 

 

Laurens van Lieren

Laurens van Lieren

De stal van Grand Prix-ruiter Laurens van Lieren, gevestigd in Werkendam, is toonaangevend in de dressuurwereld. Hier traint hij dressuurpaarden, helpt hij dressuurruiters en -amazones te verbeteren in hun sport en begeleidt hij aankopen van zijn klanten. Daarnaast is Laurens vaak op pad voor presentatiewerk voor de NOS en tal van andere opdrachtgevers.

Naast dat EquineMERC een geheel nieuwe website heeft ontwikkeld voor Laurens van Lieren Dressage, hebben we tevens een advertentie ontwikkeld die in o.a. de catalogus van de dressuurpaardenveiling Auction4Good is verschenen.

Website

Catalogus Auction4Good

Catalogus Auction4Good

Naast het organiseren van de dressuur paardenveiling Auction4Good draagt Equine MERC de zorg voor het bijhouden van de website en een deel van de promotie. Ter promotie van Auction4Good heeft Equine MERC een catalogus ontwikkeld.

In de catalogus wordt de gehele collectie getoond. Deze dressuurpaarden zijn deskundig gekozen. Naast de collectie, zijn in de catalogus de veilingvoorwaarden in het Nederlands en het Engels geplaatst. Alle overige belangrijke informatie over de veiling is tevens in deze catalogus te vinden.

Oplage: 1.000 stuks
Taal: Nederlands- & Engelstalig

Website Laurens van Lieren Dressage

Website Laurens van Lieren Dressage

Grand Prix-ruiter Laurens van Lieren is een begrip in de mondiale dressuursport. Zijn stal is gevestigd in Werkendam. Hier traint hij dressuurpaarden, helpt dressuurruiters en -amazones te verbeteren in hun sport en begeleidt hij aankopen van zijn klanten. Daarnaast is Laurens vaak op pad voor presentatiewerk voor de NOS en tal van andere opdrachtgevers. Om zich met het niveau van Laurens te meten, was er een nieuwe website nodig die wel aan de hoge eisen voldeed. Voor deze taak schakelde hij Equine MERC in.

Wij hebben vervolgens een geheel nieuwe website gemaakt. Alle inhoud, inclusief foto’s, hebben wij op onze rekening genomen en de website mag er zeker zijn. Laurens van Lieren: “Ik ben onder de indruk van het resultaat. De website straalt professionaliteit en deskundigheid uit. Het is een overzichtelijke website waar bezoekers en klanten makkelijk de informatie kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn.”

Website

Website Auction4Good

Website Auction4Good

In 2015 vond de eerste editie van Auction4Good plaats in Roosendaal. Deze veiling heeft een collectie van getalenteerde 3- t/m 7-jarige dressuurpaarden. Zoals is af te leiden van de naam, steunt deze veiling een goed doel. Auction4Good doneert namelijk 1% van haar opbrengst aan Sportfonds ParaPaard.

Auction4Good vroeg ons om een nieuwe website te ontwikkelen die passend is bij het karakter van de veiling. De huisstijl en logo waren al aanwezig en de website moest daar naadloos op aansluiten. We hebben binnen een maand de website gebouwd en gevuld met inhoud. Het is tevens aan ons om de website bij te houden en te updaten wanneer nodig.

De website is inmiddels offline.

Pharma Horse

Pharma Horse

Pharma Horse, verkoper van natuurlijke voedingssupplementen, onderscheidt zich in de voedingssupplementenmarkt door de zuiverheid van haar producten. De producten zijn erkend door dierenartsen en fysiotherapeuten, ze hechten namelijk veel waarde aan het oordeel van specialisten.

Ten behoeve van de promotie van een aantal producten schakelde Pharma Horse Equine MERC in om banners te ontwikkelen. Er zijn een tweetal banners ontwikkeld die in de nieuwsbrieven van Voervergelijk.nl zichtbaar waren.

Website Pharma Horse

Xcellent Horse Insurance

Xcellent Horse Insurance

De markleider op het gebied van paardenverzekeringen, Xcellent Horse Insurance (voorheen HippoZorg), na  jarenlang dezelfde advertentie te hebben ingezet, was het tijd voor wat nieuws.

In de door ons ontwikkelde advertentie, laten we kenners uit de sport en fokkerij aan het woord middels een korte quote. Op deze manier kan iedere lezer zich hierin identificeren.

We laten hier een tweetal advertenties zien die zijn geplaatst in verschillende veilingcatalogi. Enkele voorbeelden van waar de advertenties in zijn geplaats zijn de Dutch Sport Horse Sale, de Limburgse Veulenveiling en Auction4Good.

Website Xcellent Horse Insurance

Auction4Good

Auction4Good

Op 3 december 2015 vond de eerste editie van de veelbelovende veiling Auction4Good plaats in Roosendaal. De collectie van deze veiling bestaat uit talentvolle dressuurpaarden van 3 t/m 7 jaar oud. De veiling is ontstaan uit een zeer goed initiatief, de veiling steunt namelijk Sportfonds ParaPaard. Van de gehele opbrengst zal 1% naar het zojuist genoemde goede doel gaan. Naast de organisatie van de veiling ontwikkelde Equine MERC het promotiemateriaal van de veiling.

Voor Auction4Good heeft Equine MERC een banner gemaakt die op meerdere websites zichtbaar was. De banner was te zien op Horses.nl, horse-international.com en hippomundo.be. Naast het ontwerpen van banners heeft Equine MERC tevens meerdere advertenties gemaakt voor in De Paardenkrant ten behoeven van de promotie. Deze zijn hiernaast te zien.

Bekijk hier de door Equine MERC ontwikkelde website voor Auction4Good.

Flyer Pharma Horse

Flyer Pharma Horse

Ter promotie van Pharma Horse heeft Equine MERC een flyer gemaakt. Pharma Horse verkoopt natuurlijke voedingssupplementen die erkend zijn door dierenartsen en fysiotherapeuten. Pharma Horse staat voor eerlijke producten en heeft als visie om een overzichtelijk assortiment op de markt brengen, waarbij de werkzaamheid voorop staat en de prijs niet in de weg staat tot langdurig gebruik.

De ontwikkelde flyer wordt hiernaast getoond.

Website Pharma Horse

Troostwijk Real Estate

Troostwijk Real Estate

Troostwijk Real Estate was voor de verkoop van een hippisch complex opzoek naar een marketingbedrijf dat kennis heeft van de paardenwereld en kwam uit bij Equine MERC. In samenspraak met Troostwijk Real Estate en hun klant hebben wij een internationaal marketingplan opgezet en daarvoor een aantal advertenties in meerdere talen ontwikkeld. De campagne is uitgezet in de landen Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Rusland en het Midden Oosten waaronder Dubai. Het betrof een verkoopadvertentie van een complex met woonhuis, rijhallen en paardenstallen.

Website Troostwijk Real Estate

Verhagen Horse Service

Verhagen Horse Service

De familie Verhagen is al sinds 1970 actief in de paardenwereld. Ze zijn bevlogen in zowel de sport als de fokkerij. Ze maken onder andere paarden keuringsklaar, hebben paarden in opfok en handelen in paarden. Daarnaast bieden Jan en Steffi Verhagen hun klanten begeleiding in de fokkerij en de geboorte van veulens. Ook hebben ze een hengstenhouderij, waarbij onder andere de hengst Herald III wordt aangeboden.

In opdracht van Verhagen Horse Service heeft Equine MERC enkele advertenties ontwikkelt die zijn geplaatst in meerdere media, zoals de Paardenkrant, de Stal Hendrix Special en de Hengstenbrochure.

Website Verhagen Horse Service

DSHS & LVV

DSHS & LVV

De Dutch Sport Horse Sales is een internationale topveiling die veel publiciteit in de paardenwereld trekt. Het is een jaarlijks spektakel met getalenteerde sportpaarden dat wordt georganiseerd in samenwerking met Stal Hendrix. In 2016 is onder andere het paard Cherry Tania (Cellestial x Con Capitol) voor een recordbedrag van 385.000 euro verkocht!

In opdracht van de Dutch Sport Horse Sales heeft Equine MERC meerdere advertenties ontwikkeld ten behoeve van de promotie. De advertenties hebben in verschillende media gestaan, onder andere in de paardenkrant.

Meestal wordt er gekozen voor een advertentie waarin de Limburgse Veulenveiling en Dutch Sport Horse Sales worden gecombineerd.

Website DSHS

NK Dressuur

NK Dressuur

In 2015 vonden de Nederlandse Kampioenschappen Dressuur voor het eerst plaats op het KNHS-centrum in Ermelo. Equine MERC is verantwoordelijk voor de volledige marketing en communicatie van het dressuurevenement. Dit jaar was het evenement in handen van een andere organisatie en werd het evenement in een nieuw jasje gestoken, daar hoorde o.a. een nieuw logo en vlaggen bij. Wij werden hiervoor in de arm genomen.

Naast een nieuw logo en het ontwerpen van vlaggen, hebben wij ook banners en advertenties ontwikkelt. De banners zijn verschenen op verschillende websites zoals die van ClipMyHorse, Horse & Country TV en Horses.nl. De advertenties zijn gepubliceerd in de Paardenkrant en Dressuur Magazine.

Website NK Dressuur

Standing Engraving

Standing Engraving

Het Belgische bedrijf Standing Engraving is gespecialiseerd in het produceren van prijzen voor hippische evenementen. Omdat zij al jarenlang zaken doen met World Dressage Masters maakten we voor hen een advertentie voor in de World Dressage Masters Guide 2015.

Flyer Verhagen Horse Service

Flyer Verhagen Horse Service

Het Boekelse paardenbedrijf Verhagen Horse Service maakt paarden keuringsklaar, handelt en heeft paarden in de opfok. Daarnaast begeleiden Jan en Steffi Verhagen hun klanten in de fokkerij en de geboorte van veulens. Ook bieden zij enkele hengsten aan, waaronder de hengst Herald III.

Om deze dekhengst beter te kunnen promoten hebben ze ons benaderd om een flyer te maken in hun reeds bestaande huisstijl. Dat hebben we gedaan. Nu hebben potentiële fokkers de belangrijkste informatie op één A5 flyer staan. Makkelijk, mooi en overzichtelijk.

Sponsorbrochure NK Dressuur

Sponsorbrochure NK Dressuur

Omdat we ook hippische evenementen ondersteunen in hun marketing maken we bijvoorbeeld ook drukwerk. De sponsorbrochure voor het NK Dressuur is daar een goed voorbeeld van.

Omdat de organisatie van de Nederlandse Kampioenschappen Dressuur sponsoren aan wilde trekken hebben we deze sponsorbrochure ontworpen. We ontwierpen het logo, de huisstijl en schreven de teksten. Veel van de foto’s zijn van Digishots. Enkele foto’s in de sponsorbrochure zijn door Luc gemaakt.

Het is belangrijk voor een evenement als het NK Dressuur dat ze met een partij samenwerken die verstand heeft van marketing en communicatie. Maar nog belangrijker; verstand heeft van paarden.

Website NK Dressuur

Website NK Dressuur

Van 17 t/m 19 juli 2015 vinden op het KNHS-centrum in Ermelo de Nederlandse Kampioenschappen Dressuur plaats. Equine MERC is verantwoordelijk voor de volledige marketing en communicatie van het dressuurevenement.

We maakten het logo, de huisstijl en ook de website. Op de website van het NK Dressuur is allerlei informatie te vinden voor de deelnemer, de bezoeker en de zakelijke klant. De lay-out van de website, evenals de content wordt door ons verzorgt.

Catalogus Dutch Sport Horse Sales

Catalogus Dutch Sport Horse Sales

De prestigieuze paardenveiling Dutch Sport Horse Sales verkocht in 2016 maar liefst 27 springpaarden voor gemiddeld €132.000,- Al deze 4-, 5- en 6-jarige springpaarden staan in de catalogus van de Dutch Sport Horse Sales. Ons hippische marketingbureau verzorgt de inhoud van dit mooie boekwerk.

In samenwerking met Stal Hendrix, onze opdrachtgever, en een grafisch bureau uit Limburg maken we de catalogus. De boeken met harde kaft gaan ieder jaar naar potentiele kopers in ruim 15 verschillende landen over de hele wereld.

 

WDM App

WDM App

Om de mobiele applicatie van World Dressage Masters te promoten maakten we deze advertentie. De advertentie werd geplaatst in de World Dressage Masters Guide 2015.

World Dressage Masters Guide 2015

World Dressage Masters Guide 2015

Voor het tweede jaar op rij maakten we de World Dressage Masters Guide 2015. Het stijlvolle magazine komt op de VIP-tafels te liggen van de WDM evenementen in:

– Frankrijk
– Duitsland
– Zwitserland
– Estland
– Litouwen
– België

We schreven de artikelen, maakten veel van de foto’s en verzorgden de opmaak van het blad. Ook waren we verantwoordelijk voor de advertentieverkoop.

Catalogus Limburgse Veulenveiling

Catalogus Limburgse Veulenveiling

De Limburgse Veulenveiling is een van de veilingen die wij organiseren in opdracht van Stal Hendrix. Naast de organisatie van de veiling dragen wij zorg voor het up-to-date houden van de website en het ontwikkelen van de veilingcatalogus.

In de catalogus wordt ieder jaar de gehele veilingcollectie getoond, afgelopen jaar telde de collectie maar liefst 109 veulens. De algemene voorwaarden worden in zowel het Engels als het Nederlands geplaatst en alle overige belangrijke informatie betreft de veiling is in deze catalogus te vinden.

 

 

Limburgse Veulenveiling

Limburgse Veulenveiling

In 2000 werd deze veiling voor het eerste georganiseerd. De veiling heeft als doel een verkoopkanaal te bieden voor fokkers uit het zuiden van Nederland. Inmiddels is de veiling wereldwijd bekend en trekt het veel internationale kopers aan.

Gedurende de twee jaar dat Luc in dienst was bij Stal Hendrix was deze veiling één van zijn projecten. De editie in 2014 was de eerste die Equine MERC organiseerde. We organiseren het hele evenement, van de selectiedagen tot aan de catering en van de EHBO’ers tot aan alle vrijwilligers.

In 2017 werden via de veiling 109 veulens verkocht met een gemiddelde prijs van €9.400,-.

Platinum Stable Hengstenshow

Platinum Stable Hengstenshow

Platinum Stable is een dressuur- en handelsstal, hengstenhouderij maar bovenal een opleidingscentrum voor Aziatische ruiters. Zij slaan een brug tussen de dressuursport in Nederland, en die in Singapore, Indonesië en China.

Equine MERC organiseerde Platinum Stables’ eerste hengstenshow. We waren verantwoordelijk voor de promotie van het evenement, organiseerden het licht en geluid, de indeling van de avond en de presentatie. Samen met het hele team was het een zeer geslaagde avond waar meer dan 600 bezoekers op af kwamen.

De hengstenshow gaf een flinke impuls aan de hengstenhouderij en de bekendheid van de stal.

Stoeterij Vissers

Stoeterij Vissers

Wim Vissers is de eigenaar van Stoeterij Vissers. Zijn fokkerij telt zo’n 13 fokmerries en jaarlijks worden er ongeveer even zoveel getalenteerde sportveulens geboren op zijn stal in het Brabantse Gemert. De fokkerij kenmerkt zich door de beste internationale bloedlijnen te kruisen.

Stoeterij Vissers wilde een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Dat hebben we ontwikkeld, onder andere het logo. Een stoeterij staat voor paarden. Vissers verwijst naar de zee. Een zeepaard is dan ook het perfecte icoon voor Stoeterij Vissers. Het is een elegant en intelligent dier. Het groen straalt rust en kracht uit en verwijst naar de weide waar de veulens opgroeien. Het zeepaard staat van de tekst afgericht omdat fokproducten van Stoeterij Vissers op den duur de stal weer verlaten. Dit krachtige beeldmerk blijft ook herkenbaar wanneer het klein wordt afgebeeld.

Ook het visitekaartje, briefpapier en de enveloppe zijn door ons ontworpen.

Stal Hendrix hengstenshow

Stal Hendrix hengstenshow

De broers Paul en Emile Hendrix werken succesvol samen sinds 1977. Ze runnen samen een spring en handelsstal met twee prachtige stallen in het Limburgse Baarlo en Kessel. Stal Hendrix staat bekend om springpaarden van topniveau en internationale clientèle. Naast hun sport en handelsactiviteiten zijn ze ook actief in de fokkerij, hengstenhouderij, training en evenementen.

Tijdens zijn carrière bij Stal Hendrix heeft Luc in 2013 hun eerste hengstenshow georganiseerd. Sindsdien organiseert Equine MERC dit jaarlijkse evenement. Wij zorgen voor de promotie en inrichting van de verschillende hallen. Wij maken de presentatie en foto’s die te zien zijn op het LED-beeldscherm. Daarnaast zijn wij ook verantwoordelijk voor de catering.

Voor elke hengst zoeken wij bijpassende manier en Luc neemt de rol van ringmeester op zich tijdens de show. Afgelopen jaar hebben niet minder dan 900 bezoekers genoten van de hengsten van Stal Hendrix en enkelen van hun nakomelingen.

World Dressage Masters Guide 2014

World Dressage Masters Guide 2014

Dit was onze allereerste klus. Voor World Dressage Masters, een organisatie die jaarlijks zo’n vijf tot zeven CSI5* concoursen organiseert, maakten we een dressuur magazine. Deze glossy lag vorig jaar op de VIP tafels van alle WDM evenementen in Frankrijk, Duitsland, België en Zweden.

We verzorgden alle teksten en veel van de foto’s. We organiseerden een hele leuke shoot tijdens Jumping Amsterdam. Het resultaat hiervan is te zien op pagina 22 t/m 31.

Maar dat is nog niet alles; ook maakten we het hele document op. Onze klant was erg tevreden met het eindresultaat. Ook in 2015 maken we de World Dressage Masters Guide. U kunt hierin adverteren. Kijk voor de mogelijkheden hiervoor op het sales project in het projectenoverzicht op onze website.

Website Stal Hendrix

Website Stal Hendrix

In de Limburgse dorpen Baarlo en Kessel liggen de twee stallen van Stal Hendrix. Het is een internationaal beroemde spring- en handelsstal van de broers Paul en Emile Hendrix.

De website van Stal Hendrix was toe aan een update. Omdat het zorgvuldig vullen van een website veel tijd vergt, heeft Stal Hendrix ons ingehuurd. Binnen een maand hebben we de hele website vernieuwd met nieuwe foto’s en frisse teksten,  zowel Nederlands- als Engelstalig. Stal Hendrix ontvangt veel positieve reacties vanuit binnen- en buitenland.

Naast het vullen van de website is ook het bijhouden ervan een tijdrovende klus. Daarom heeft Stal Hendrix het Social Media & Website jaarabonnement bij ons afgesloten en onderhouden we de website en de Facebookpagina.

Stal Hendrix Special 2014

Stal Hendrix Special 2014

Dit was echt een hele leuke opdracht! Het familiebedrijf Stal Hendrix kent al een historie sinds 1959. We besloten daar een mooi verhaal over te maken, dat in combinatie met informatie over de dekhengsten en de evenementen resulteerde in een prachtige glossy. Ook staan er interviews in met bekende klanten als de Amerikaanse springamazone Laura Kraut.

We schreven alle teksten, maakten vrijwel alle foto’s en verzorgden de opmaak van deze Stal Hendrix Special 2014.

Website Stoeterij Vissers

Website Stoeterij Vissers

Wim Vissers van Stoeterij Vissers uit Gemert had een nieuwe website nodig. Hij had er al een die gemaakt was door mensen die veel verstand van websites hebben, maar geen verstand van paarden. In opdracht van Wim ontwikkelden wij een website die de doelgroep van Stoeterij Vissers aanspreekt, namelijk paardenmensen.

De website voorziet geïnteresseerden van informatie over de filosofie, fokmerries en fokproducten van Stoeterij Vissers en heeft een hele mooie nieuwspagina. We schreven alle content op de site en maakten vrijwel alle foto’s.

Nadat de site opgeleverd was, heeft Wim ervoor gekozen om het Social Media & Website abonnement af te sluiten. Met een WhatsApp of mailtje laat hij ons weten wat voor nieuwtjes er zijn. Vervolgens schrijven wij het persbericht, voegen het veulen toe, etc. We nemen alles uit handen en nemen hierbij ook zijn Social Media en HorseTelex-pagina mee.

Platinum Stable

Platinum Stable

Platinum Stable is een hengstenhouderij, dressuurstal en trainingscentrum die zich richt op de Aziatische markt. De stal is gevestigd in het Brabantse Riel.

Tijdens het dekseizoen van 2014 verzorgden we voor hen alle marketing- en communicatie-uitingen. Hiernaast kun je enkele van onze advertentie ontwerpen zien. De advertenties zijn geïnspireerd op de al eerder ontworpen huisstijl. Vaak maken we zelf de foto’s wanneer dat nodig is.

Eén ding staat vast; we maken er keer op keer iets moois van.

Horse & Country TV Roadshow

Horse & Country TV Roadshow

Horse & Country TV is dé televisiezender voor paardenliefhebbers en het buitenleven. De zender is te zien is in Engeland, Ierland, Zweden, Australië en Nederland. In Nederland heeft de zender ruim 3,5 miljoen aansluitingen.

Wij zijn verantwoordelijk voor de Nederlandse commercialverkoop. Om dit kracht bij te zetten organiseerden we een bijeenkomst in een Rotterdamse bioscoop waar geïnteresseerden alles konden horen over het toepassen van tv-reclame in de hippische sector. Sprekers van het hoofdkantoor uit Londen waren aanwezig om deze lezingen te verzorgen.

Equine MERC zal deze Roadshows jaarlijks voor Horse & Country TV gaan organiseren.

Dutch Sport Horse Sales

Dutch Sport Horse Sales

Dutch Sport Horse Sales

Deze internationale topveiling is één van de jaarlijkse evenementen die we organiseren. De Dutch Sport Horse Sales is een initiatief van Paul en Emile Hendrix en Yves Houtackers en vindt plaats op Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg. Tijdens de afgelopen editie realiseerden we een record van 26 geveilde 4-, 5- en 6-jarige springpaarden voor gemiddeld €137.000,-

Onze opdrachtgevers moeten vooral met de paarden en de klanten bezig zijn. Wij doen de rest; vóór, tijdens én na de veiling. Dan moet u denken aan het organiseren van de foto- en videodagen, het onderhouden van de website, het samenvoegen van de catalogus, het aansturen van personeel, uitnodigingen voor VIP gasten ontwerpen en verzenden, zorgen dat het draaiboek gevolgd wordt en ga zo maar door.

Live stream & telefonische biedingen

Geloof ons; dit evenement wil je niet missen. Jonge, absolute toptalenten komen onder de hamer en gaan naar klanten over de hele wereld. Kun je er echt niet bij zijn? Door de livestream en telefonische biedingen goed te organiseren zorgen we ervoor dat je toch kunt bieden.

Sinds 2012 door Equine MERC georganiseerd!

De Dutch Sport Horse Sales is een evenement waar we trots op zijn. Het is een eer om een evenement met zulke klasse en internationale allure te mogen organiseren. Luc heeft de veiling in 2012 en 2013 in loondienst bij Stal Hendrix georganiseerd. Sinds 2014 is de organisatie in handen van Equine MERC.

Cijfers & Zo

Om je een beeld te geven van de omvang van het evenement hebben we wat cijfers op een rij gezet:

– 1.200 bezoekers uit 21 verschillende landen
– 11.934 kijkers uit 58 verschillende landen via livestream
– 26 springpaarden van 4, 5 of 6 jaar oud
– Gemiddelde veilingprijs van €137.000,-
– 510 gasten VIP restaurant
– 2.000 catalogi

Catalogus DSHS

Veilingmeester

Veilingmeester Koen Olaerts weet met zijn charme en vakbekwaamheid de veiling ieder jaar weer tot een succesvolle veiling te maken. Door zijn jarenlange ervaring weet hij precies hoe hij het moet aanpakken.

Horse & Youngster of the Year

Dit jaar was Apart de uitverkorene en won de award van Horse of the Year. De mooie schimmelmerrie Chica B Z was Youngster of the Year. Beide paarden kunnen als echte boegbeelden van de Dutch Sport Horse Sales worden beschouwt.

BLUSH

Als muzikale amuse voor de veilingavond verzorgde het trio Blush, bestaande uit Lieke Schijven, Meghan Jansen en Karlijn van Dinther, voor een mooie show. Zij hebben dit fantastisch gedaan, nogmaals dank!

Wat? Wanneer? Hoe laat?

Presentatie | Maandag 2 oktober 2018 | 19.30 uur
Veiling | Dinsdag 3 oktober 2018 | 19.30 uur

www.dutchsporthorsesales.com