Workshop SEO van Leankings

Workshop SEO van Leankings

Gisteren volgden Luc, Daisy & ikzelf (Manon) een interessante SEO-workshop om meer inzicht te verkrijgen over dit hoofdstuk van online marketing. De Haagse Rishwen van Leankings was naar het Equine MERC-kantoor te Vught afgereisd om zijn kennis te delen met het paardenmarketingteam. Want een goede website moet natuurlijk ook goed gevonden kunnen worden in Google! SEO is hiervoor dé tool dus het was tijd om daar meer inzicht in te verkrijgen.

Wat is SEO?

De dag ging vroeg van start met een kop koffie in de hand. Rishwen begon met een presentatie over wat SEO (Search Engine Optimalization) nou precies is. Een vraag die wij onszelf moesten stellen: als je iets zoekt op Google, hoe vaak ga je dan naar de tweede pagina? Het antwoord was: bijna nooit! Het is dan ook belangrijk voor bedrijven dat ze meteen op de eerste pagina van Google verschijnen. Anders is de kans klein dat ze gevonden worden door nieuwe potentiële klanten.

Alle activiteiten die de vindbaarheid van een website vergroten, en die er dus voor zorgen dat een website hoger staat in de lijst zoekresultaten, worden samen zoekmachineoptimalisatie genoemd. Rishwen: “Zoekmachineoptimalisatie betekent dat je ervoor zorgt dat een website zo is ingericht en ontworpen dat deze goed presteert in Google. Hierdoor wordt de website beter gevonden door potentiële klanten. Hierbij gaat het om de organische zoekresultaten, en niet om de betaalde advertenties in Google.”

Hoe zorg je voor goede vindbaarheid?

Na de presentatie volgde een uitgebreide lunch met het hele team. Na de pauze werd de workshop hervat en kwamen de handvaten om een website hoog te laten ranken in Google aan bod. In de volgende SEO-blogs zal ik verder ingaan op deze aspecten van SEO;

  • Goede zoekwoorden
  • Juist gebruik van foto’s
  • Kwalitatief goede teksten op website + hoe deze op te maken
  • Fijne tools om je website te analyseren

About the Author