Logo VDT Horses

Logo VDT Horses

Bij familie Van den Tillaart kunnen geinteresseerden terecht voor kwaliteitsvolle jonge paarden. Met meerdere goed presterende fokproducten in de dressuur- en springring, hebben hun fokproducten hun strepen al ruimschoots verdiend.

Het paardenbedrijf focust zich vooral op dressuurpaarden. Daarom is er voor gekozen om in het logo een dressuurpaard naar voren te laten komen. Daarnaast spreekt de afkorting VDT voor zichzelf, zij zijn immers al bekend in de paardenwereld. Er is dan ook voor gekozen om simpel en duidelijk VDT in het logo op te nemen. Een goed logo is namelijk vaak een simpel logo!

Naast het ontwikkelen van een logo hebben wij ook de website van VDT Horses mogen maken. Klik hier om de website te bekijken.

Logo Stoeterij VZ Hackerom

Logo Stoeterij VZ Hackerom

De naam van het paardenbedrijf geeft aan dat eigenaar Antoon veel waarde hecht aan de straatnamen waar zijn bedrijf aan verbonden is. VZ staat voor Vogelenzang. Dit is de straatnaam waar hij zijn bouwbedrijf in 1968 oprichtte. Hackerom is de straatnaam waar het nieuw gerealiseerde bedrijf gevestigd is.

Bij het ontwerp is dan ook gekozen om een verwijzing te maken naar een van deze straten. Er is gekozen voor Hackerom omdat het bedrijf hier nu gevestigd is. Wanneer we de straat op de kaart bekijken zien we een duidelijke lijn tevoorschijn komen. Deze lijn is vervolgens gestyleerd en dan ontstaat er een unieke en elegante vorm. Een herkenbare vorm die de elegantie van de dressuursport benadrukt. De naam ‘Stoeterij” heeft al aan dat het om een hippisch bedrijf gaat en een beeldmerk van een paard is dan ook niet nodig.

De kleuren rood en zwart zijn gekozen vanwege het logo van Bouwbedrijf Koenen. Hierdoor ontstaat er een duidelijke link tussen de twee logo’s van de twee bedrijven van Antoon.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met het feit dat dit logo zal moeten worden toegepast in de hippische sector. Denk hierbij aan het borduren op zadeldekjes en zweetdekens. Ook klein formaat (favicon in url-balk) is het een herkenbaar logo.

Website Stoeterij VZ Hackerom