Logo Stoeterij VZ Hackerom

Logo Stoeterij VZ Hackerom

De naam van het paardenbedrijf geeft aan dat eigenaar Antoon veel waarde hecht aan de straatnamen waar zijn bedrijf aan verbonden is. VZ staat voor Vogelenzang. Dit is de straatnaam waar hij zijn bouwbedrijf in 1968 oprichtte. Hackerom is de straatnaam waar het nieuw gerealiseerde bedrijf gevestigd is.

Bij het ontwerp is dan ook gekozen om een verwijzing te maken naar een van deze straten. Er is gekozen voor Hackerom omdat het bedrijf hier nu gevestigd is. Wanneer we de straat op de kaart bekijken zien we een duidelijke lijn tevoorschijn komen. Deze lijn is vervolgens gestyleerd en dan ontstaat er een unieke en elegante vorm. Een herkenbare vorm die de elegantie van de dressuursport benadrukt. De naam ‘Stoeterij” heeft al aan dat het om een hippisch bedrijf gaat en een beeldmerk van een paard is dan ook niet nodig.

De kleuren rood en zwart zijn gekozen vanwege het logo van Bouwbedrijf Koenen. Hierdoor ontstaat er een duidelijke link tussen de twee logo’s van de twee bedrijven van Antoon.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met het feit dat dit logo zal moeten worden toegepast in de hippische sector. Denk hierbij aan het borduren op zadeldekjes en zweetdekens. Ook klein formaat (favicon in url-balk) is het een herkenbaar logo.

Website Stoeterij VZ Hackerom