Hoefslag Masterclass

Hoefslag Masterclass

Hoefslag Masterclass

Hoefslag Masterclass is een jaarlijks terugkerende Masterclass met een thema dat voor veel ruiters herkenbaar en aansprekend is. Tijdens deze Masterclass gaan we voor topkwaliteit in hippische educatie, met ruiters uit het Olympisch kader en professionals die een begrip zijn in hun vakgebied. Vorig jaar bleek het evenement een groot succes; er kwamen veel paardenliefhebbers op af en het was een zeer gezellige en educatieve dag!

Marketing- en evenementenbureau Equine MERC is in 2017 verantwoordlijk voor de organisatie en promotie van de Masterclass. Deze super leerzame dag zal op 20 mei plaatsvinden op het terrein van de Rotterdamsche Manège / CHIO Rotterdam. Het thema van 2017 is: Leer je paard beter begrijpen.

Koop nu snel je tickets via deze link. Tot ziens!

www.hoefslagmasterclass.nl

20 mei 2017: Leer je paard beter begrijpen

In deze editie van Hoefslag Masterclass worden alle thema’s behandelt die de oorzaak kunnen zijn van eventuele communicatieproblemen tussen jou en je vierbenige wederhelft. Heb jij wel eens een moment dat jij en je paard elkaar totaal niet begrijpen? Dan is deze Hoefslag Masterclass, met als thema ‘Leer je paard beter begrijpen’ echt wat voor jou!

Organisatie in handen van Equine MERC

De Hoefslag Masterclass is een evenement naar ons hart. Het is een dag die in het teken staat van paardenliefhebbers. Ieder jaar heeft de Masterclass een nieuw inspirerend thema met als doel om paardenmensen nóg meer over hun geliefde viervoeter(s) te leren. Daarbij staat gezelligheid uiteraard voorop! Sinds de tweede editie van de masterclass is de organisatie in handen van Equine MERC.

Cijfers & Zo

Om je een beeld te geven van de omvang van het evenement hebben we wat cijfers van de eerste editie in 2016 op een rij gezet:

– 9 exclusieve sprekers
– 700 plaatsen
– 2e editie van de Hoefslag Masterslass

Exclusieve sprekers

Tijdens de eerste editie van Hoefslag Masterclass in 2016 waren er 2 Olympisch kaderruiters, 3 Grand Prix ruiters, 1 mental coach, 3 gedragsdeskundigen, 1 fysiotherapeut, 1 sportfysiologe, 1 Grand Prix jurylid, 2 aanstormende talenten, 3 Hoefslaglezers en 2 presentatoren!

Locatie

De Rotterdamsche Manège gelegen in het Kralingse Bos is een begrip in paardenminnend Nederland. De prachtige sfeervolle outdoor accommodatie met een comfortabele overdekte tribune en absolute topbodem bieden een uitstekende basis voor de Hoefslag Masterclass.

700 plaatsen

Hoefslag Masterclass is een evenement dat veel paardenliefhebbers trekt die zich graag nog verder in hun paard willen verdiepen. Dit bleek wel afgelopen jaar, toen er 700 bezoekers aanwezig waren bij de eerste editie! Wij kijken zeker uit naar mei, om alle paardenmensen in Rotterdam te verwelkomen.

Wat? Wanneer? Hoe laat?

Hoefslag Masterclass | Zaterdag 20 mei | 10.30 – 18.30 uur

www.hoefslagmasterclass.nl

Vrijwilligersbijeenkomst Hippische Zone

Vrijwilligersbijeenkomst Hippische Zone

In opdracht van de Gemeente Horst aan de Maas heeft marketing- en evenementenbureau Equine MERC een vrijwilligersbijeenkomst georganiseerd voor de Hippische Zone. De Hippische Zone van Horst aan de Maas maakt onderdeel uit van de paardenboulevard van Nederland en is één van de hotspots van het Limburgs Paardensportplan.

Horst aan de Maas werkt samen met verschillende stichtingen om de positie van de Hippische Zone nog beter op de kaart te zetten; Stichting Aangespannen Evenementen Noord-Limburg, Stichting SGW Noord-Limburg, Stichting Ruiterbelangen Sevenum en het Equestrian Centre de Peelbergen (ECdP).

Vrijwilligers zijn in dit project heel belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant opstaan is er een vrijwilligersbijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst werden de vrijwilligers van alle updates en veranderingen op de hoogte gebracht.

Wij hebben alle organisatie en communicatie op onze rekening genomen. Zie de video hier links voor een compilatie.

Auction4Good

Auction4Good

Auction4Good

Auction4Good is een veiling van getalenteerde 3- tot 7-jarige dressuurpaarden. Deze eerste editie vond plaats op donderdag 3 december op PSC Den Goubergh in Roosendaal. The veiling garandeert een sterke collectie van jonge talentvolle dresuurpaarden. Tijdens de eerste editie werden de paarden gekocht voor een gemiddelde prijs van  €42.781,25. Wij zorgen ervoor dat onze klanten voor -en tijdens de veiling zich kunnen focussen op de paarden en prospects. Wij zorgen voor de rest. Hierbij kun je denken aan het organiseren van fotodagen, het onderhouden van de website, ontwikkelen van de catalogus, regelen van personeel, ontwerpen en verzenden van uitnodigingen, ervoor zorgen dat alles volgens plan verloopt etc.

Live stream & telefonische biedingen

Auction4Good is een evenement waar je echt bij wil zijn! In de collectie van de veiling vind je alleen maar getalenteerde jonge dressuurpaarden, welke worden verkocht aan klanten over de hele wereld. Kun je er niet bij zijn? Wij zorgen voor goed georganiseerde telefonische biedingen en een livestream, zodat je ervan verzekerd bent dat je op jouw favoriet(en) kunt bieden.

Georganiseerd tijdens de World Dressage Masters!

Auction4Good vindt plaats tijdens de World Dressage Masters in Roosendaal. Dit is een unique concept en het heeft bewezen succesvol te zijn. De eerste editie van Auction4Good was veelbelovend voor de toekomst we kijken alweer uit naar de volgende editie!

Kracht van de veiling

De kracht van de veiling is de transparantie tussen verkoper en koper. Daarnaast wordt de collectie altijd uiterst zorgvuldig geselecteerd, waarbij de kwaliteit en gezondheid van de jonge talenten de hoogste prioriteit heeft.

  • Veiling van getalenteerde dressuurpaarden
  • 1% van de opbrengst gaat naar een goed doel
  • 100% transparantie tussen koper en verkoper
paardenveiling, horse auction, pferde auktion

Veilingmeester

Veilingmeester Dirk Zagers was een van de redenen waarom Auction4Good een succes was. Deze zeer ervaren veilingmeester weet altijd wel een manier te vinden om het publiek enthousiast te houden en maakt er een mooie avond van.

Sportfonds ParaPaard

De veiling doneerde 1% van de opbrengst naar Sportfonds ParaPaard. Dit fonds zet zich in voor alle maneges en stichtingen, die mensen met een handicap willen laten paardrijden.

Saxofonist en turnster

Saxofonist Tijs Cok zette een prachtige show neer met uptempo beats. Hij werd vergezeld door turnster Renske Endel, die er een spektakel van maakte en een geweldige act neerzette.

Limburgse Veulenveiling

Limburgse Veulenveiling

In 2000 werd deze veiling voor het eerste georganiseerd. De veiling heeft als doel een verkoopkanaal te bieden voor fokkers uit het zuiden van Nederland. Inmiddels is de veiling wereldwijd bekend en trekt het veel internationale kopers aan.

Gedurende de twee jaar dat Luc in dienst was bij Stal Hendrix was deze veiling één van zijn projecten. De editie in 2014 was de eerste die Equine MERC organiseerde. We organiseren het hele evenement, van de selectiedagen tot aan de catering en van de EHBO’ers tot aan alle vrijwilligers.

In 2017 werden via de veiling 109 veulens verkocht met een gemiddelde prijs van €9.400,-.

Platinum Stable Hengstenshow

Platinum Stable Hengstenshow

Platinum Stable is een dressuur- en handelsstal, hengstenhouderij maar bovenal een opleidingscentrum voor Aziatische ruiters. Zij slaan een brug tussen de dressuursport in Nederland, en die in Singapore, Indonesië en China.

Equine MERC organiseerde Platinum Stables’ eerste hengstenshow. We waren verantwoordelijk voor de promotie van het evenement, organiseerden het licht en geluid, de indeling van de avond en de presentatie. Samen met het hele team was het een zeer geslaagde avond waar meer dan 600 bezoekers op af kwamen.

De hengstenshow gaf een flinke impuls aan de hengstenhouderij en de bekendheid van de stal.

Stal Hendrix hengstenshow

Stal Hendrix hengstenshow

De broers Paul en Emile Hendrix werken succesvol samen sinds 1977. Ze runnen samen een spring en handelsstal met twee prachtige stallen in het Limburgse Baarlo en Kessel. Stal Hendrix staat bekend om springpaarden van topniveau en internationale clientèle. Naast hun sport en handelsactiviteiten zijn ze ook actief in de fokkerij, hengstenhouderij, training en evenementen.

Tijdens zijn carrière bij Stal Hendrix heeft Luc in 2013 hun eerste hengstenshow georganiseerd. Sindsdien organiseert Equine MERC dit jaarlijkse evenement. Wij zorgen voor de promotie en inrichting van de verschillende hallen. Wij maken de presentatie en foto’s die te zien zijn op het LED-beeldscherm. Daarnaast zijn wij ook verantwoordelijk voor de catering.

Voor elke hengst zoeken wij bijpassende manier en Luc neemt de rol van ringmeester op zich tijdens de show. Afgelopen jaar hebben niet minder dan 900 bezoekers genoten van de hengsten van Stal Hendrix en enkelen van hun nakomelingen.

Horse & Country TV Roadshow

Horse & Country TV Roadshow

Horse & Country TV is dé televisiezender voor paardenliefhebbers en het buitenleven. De zender is te zien is in Engeland, Ierland, Zweden, Australië en Nederland. In Nederland heeft de zender ruim 3,5 miljoen aansluitingen.

Wij zijn verantwoordelijk voor de Nederlandse commercialverkoop. Om dit kracht bij te zetten organiseerden we een bijeenkomst in een Rotterdamse bioscoop waar geïnteresseerden alles konden horen over het toepassen van tv-reclame in de hippische sector. Sprekers van het hoofdkantoor uit Londen waren aanwezig om deze lezingen te verzorgen.

Equine MERC zal deze Roadshows jaarlijks voor Horse & Country TV gaan organiseren.

Dutch Sport Horse Sales

Dutch Sport Horse Sales

Dutch Sport Horse Sales

Deze internationale topveiling is één van de jaarlijkse evenementen die we organiseren. De Dutch Sport Horse Sales is een initiatief van Paul en Emile Hendrix en Yves Houtackers en vindt plaats op Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg. Tijdens de afgelopen editie realiseerden we een record van 26 geveilde 4-, 5- en 6-jarige springpaarden voor gemiddeld €137.000,-

Onze opdrachtgevers moeten vooral met de paarden en de klanten bezig zijn. Wij doen de rest; vóór, tijdens én na de veiling. Dan moet u denken aan het organiseren van de foto- en videodagen, het onderhouden van de website, het samenvoegen van de catalogus, het aansturen van personeel, uitnodigingen voor VIP gasten ontwerpen en verzenden, zorgen dat het draaiboek gevolgd wordt en ga zo maar door.

Live stream & telefonische biedingen

Geloof ons; dit evenement wil je niet missen. Jonge, absolute toptalenten komen onder de hamer en gaan naar klanten over de hele wereld. Kun je er echt niet bij zijn? Door de livestream en telefonische biedingen goed te organiseren zorgen we ervoor dat je toch kunt bieden.

Sinds 2012 door Equine MERC georganiseerd!

De Dutch Sport Horse Sales is een evenement waar we trots op zijn. Het is een eer om een evenement met zulke klasse en internationale allure te mogen organiseren. Luc heeft de veiling in 2012 en 2013 in loondienst bij Stal Hendrix georganiseerd. Sinds 2014 is de organisatie in handen van Equine MERC.

Cijfers & Zo

Om je een beeld te geven van de omvang van het evenement hebben we wat cijfers op een rij gezet:

– 1.200 bezoekers uit 21 verschillende landen
– 11.934 kijkers uit 58 verschillende landen via livestream
– 26 springpaarden van 4, 5 of 6 jaar oud
– Gemiddelde veilingprijs van €137.000,-
– 510 gasten VIP restaurant
– 2.000 catalogi

Catalogus DSHS

Veilingmeester

Veilingmeester Koen Olaerts weet met zijn charme en vakbekwaamheid de veiling ieder jaar weer tot een succesvolle veiling te maken. Door zijn jarenlange ervaring weet hij precies hoe hij het moet aanpakken.

Horse & Youngster of the Year

Dit jaar was Apart de uitverkorene en won de award van Horse of the Year. De mooie schimmelmerrie Chica B Z was Youngster of the Year. Beide paarden kunnen als echte boegbeelden van de Dutch Sport Horse Sales worden beschouwt.

BLUSH

Als muzikale amuse voor de veilingavond verzorgde het trio Blush, bestaande uit Lieke Schijven, Meghan Jansen en Karlijn van Dinther, voor een mooie show. Zij hebben dit fantastisch gedaan, nogmaals dank!

Wat? Wanneer? Hoe laat?

Presentatie | Maandag 2 oktober 2018 | 19.30 uur
Veiling | Dinsdag 3 oktober 2018 | 19.30 uur

www.dutchsporthorsesales.com